Skip to content

Opdrachtgever:              Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Werkzaamheden:          Contractmanagement, Realisatiebegeleiding en Juridische correspondentie 

Locatie:                              Zuiderpark, Den Haag

Periode:                             2017-2019

Debuco Advies B.V. leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Sportcampus Zuiderpark, het nieuwe en toonaangevende complex voor sport, bewegen en onderwijs in Den Haag.

Sportcampus Zuiderpark –gerealiseerd op de plek waar tot 2007 het Zuiderparkstadion van ADO Den Haag stond – is een initiatief van de Haagse Hogeschool, de gemeente Den Haag en ROC Mondriaan. De campus omvat sportfaciliteiten en een kenniscentrum voor opleidingen, onderzoek en innovatie.

Ook het westelijke deel van het Zuiderpark is voor dit doel ontwikkeld. Hier werden sportvelden en een trainingsfaciliteit voor ADO gerealiseerd. De entree van het park – inclusief ontsluitingswegen en parkeerplaatsen – werd opnieuw ingericht.

In opdracht van de Dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Den Haag zorgde Debuco voor een geïntegreerd contract (E&C) voor het opstellen van een uitvoeringsontwerp en het realiseren van de herinrichting van de openbare ruimte. Die inrichting gebeurde op basis van het ontwerp van een Haags ingenieursbureau.

Naast het contractmanagement, de begeleiding van de aanbesteding (EMVI-procedure) en uitvoering namen onze adviseurs ook het omgevingsmanagement voor hun rekening en coördineerden zij de werkzaamheden rond alle nevenopdrachten, inclusief het werk aan kabels en leidingen.