Skip to content

Opdrachtgever:              Gemeente Leerdam

Werkzaamheden:          Ontwerp, Realisatiebegeleiding en Contractmanagement

Locatie:                              Schoolstraat, Leerdam

Periode:                             2014-2015

In het westelijke stadsdeel van Leerdam staat sinds 2015 een opvallend vormgegeven en duurzame wijk met 79 woningen en appartementen. De adviseurs van Debuco maakten het technisch ontwerp in opdracht van de opdrachtnemer.

De herontwikkeling van het gebied Schoolstraat – Talmastraat gebeurde op verzoek van woningcorporatie Kleurrijk Wonen. Die koos bij het architectonisch ontwerp voor een wijk vol ruimtelijke rijkdom, waarin de levendigheid en variatie, zoals die kenmerkend waren geweest voor de oude buurt, zoveel mogelijk herleefden. Zorgvuldig gedetailleerde entrees werden gecombineerd met historisch ogend metselwerk, zodat het geheel een vriendelijke en sympathieke uitstraling kreeg van groot vakmanschap.

Debuco Advies B.V. was betrokken bij het bouwrijp en vervolgens woonrijp maken van het gebied, inclusief alle (tijdelijke) buitenruimten, en realiseerde onder meer het rioleringsplan en het ontwerp van een fiets- en voetgangersbrug. Debuco zorgde daarnaast voor het verlichtingsplan en de hele gebiedsinrichting. Met de opdrachtnemer werd het verificatie- en validatiedossier ingericht.