Skip to content

Opdrachtgever:              Gemeente Wassenaar

Werkzaamheden:          Definitief ontwerp, Omgevingsmanagement en Realisatiebegeleiding

Locatie:                              Den Deijl, Wassenaar

Periode:                             2010-2012

Fietstunnel Den Deijl– gebouwd onder leiding van Debuco Advies B.V. in opdracht van de gemeente Wassenaar – valt onder meer op vanwege spectaculair tegelwerk. Een complete wand van de tunnel is bekleed met 1,3 miljoen gekleurde miniatuurtegels, die samen het Wassenaarse strand uitbeelden.

Tunnel Den Deijl ligt onder de Rijksstraatweg/A44. Het kunstwerk werd in 2012 aangelegd om de verkeersveiligheid van alle verkeersdeelnemers in dit gebied te verbeteren. Debuco Advies B.V. nam het definitieve ontwerp en bestek van de fiets- en voetgangerstunnel voor haar rekening en begeleidde namens de gemeente de aanbesteding en uitvoering.

Tijdens de uitvoering werden vanuit de lokale politiek en de directe omgeving extra wensen ingebracht en is het project op onderdelen vergroot. Onze adviseurs coördineerden de wijzigingen en architectonische aanpassingen rond o.a. tegelwerk, een geluidscherm, hekwerk, verlichting en de inrichting van de buitenruimte.

Debuco Advies B.V. tekende in Wassenaar voor het omgevingsmanagement en bereidde alle aanvullende werkzaamheden technisch voor, onderhandelde met de aannemer en begeleidde de uitvoering tot en met de oplevering; binnen de gestelde periode en beschikbare budgetten tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever.